Вища рада правосуддя спростила арешт суддів

Вища рада правосуддя спростила арешт суддів

Укрінформ
Вища рада правосуддя у вівторок ухвалила зміни до Регламенту, які дозволяють невідкладно розглядати подання про надання згоди на утримання судді під вартою або арештом.

Про це повідомляється на сайті Вищої ради правосуддя.

“Сьогодні Вища рада правосуддя ухвалила зміни до Регламенту щодо надання згоди на утримання судді під вартою або арештом. Подання Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання згоди на обрання запобіжного заходу, пов’язаного з обмеженням волі, Рада розглядатиме негайно. Ці зміни до Регламенту Ради дають змогу суду, зі свого боку, розглянути це питання у строк, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України, тобто протягом 72 годин з часу затримання особи”, - прокоментував рішення голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк.

За його словами, у разі необхідності засідання Вищої ради правосуддя проводитимуться у вихідні або святкові дні.

“Відповідно до прийнятого рішення подання про надання згоди на затримання судді, утримання його під вартою чи арештом розглядається Радою не пізніше ніж через п’ять днів з дня його отримання. Подання про надання згоди на утримання під вартою чи арештом стосовно судді, який затриманий під час або відразу ж після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, розглядається невідкладно після надходження подання у межах строків, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України”, - йдеться у повідомленні на сайті ВРП.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-