У Раді подякували литовським колегам за підтримку у боротьбі із агресією РФ

У Раді подякували литовським колегам за підтримку у боротьбі із агресією РФ

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України у закордонних справах дякує литовським колегам за ухвалення заяв "Щодо безпекової і гуманітарної ситуації в Авдіївці, Східна Україна" та "Щодо порушення прав людини і фундаментальних свобод громадян України владою Російської Федерації шляхом незаконного переслідування та ув’язнення".

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

"У зв’язку із цими заявами Комітет Верховної Ради України у закордонних справах висловлює щиру подяку литовським колегам за підтримку, яку вони постійно надають Україні у її боротьбі із російською агресією, а також висловлює сподівання, що заклики литовських парламентаріїв будуть почуті світовим співтовариством", - йдеться у повідомленні.

У першій заяві Комітет Сейму Литви, зокрема, висловлює занепокоєність з приводу суттєвого погіршення безпекової ситуації на сході України, відновлення бойових дій, руйнування інфраструктури, наявності десятків вбитих і поранених серед українських військових та цивільних осіб.

"Комітет закликає до припинення вогню, забезпечення доступу місії спостерігачів ОБСЄ на території, що контролюються сепаратистами, яких підтримує Російська Федерація, а також звертається до політичних лідерів, урядів та парламентів країн-членів ЄС, НАТО, Європейського парламенту, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей зосередити зусилля на врегулюванні російсько-українського конфлікту", - зазначається у повідомленні.

У другій заяві, відповідно до інформації на сайті ВР,  Комітет Сейму звертає увагу на репресії влади РФ, спрямовані проти громадян України на території окупованого Криму, закликає уряд РФ поважати верховенство права та права людини, виконувати свої міжнародні зобов’язання у цій царині та негайно припинити політично вмотивовані переслідування громадян України і звільнити усіх незаконно утримуваних українців. Комітет Сейму також закликав ООН, ЄС, країни-члени НАТО, Раду Європи та ОБСЄ посилити тиск на Російську Федерацію з метою виконання нею міжнародних зобов’язань у сфері права.

Також зазначається, що обидві заяви були ухвалені 3 лютого 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-