Соболєв закликає якнайшвидше призначити аудитора НАБУ від Ради

Соболєв закликає якнайшвидше призначити аудитора НАБУ від Ради

Укрінформ
Голова комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв закликає якнайшвидше призначити аудитора діяльності Національного антикорупційного бюро від парламенту.

Про це він сказав у понеділок під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Час парламенту призначити аудитора Національного антикорупційного бюро. Ми з вами законодавством передбачили зовнішній аудит, одного з перевіряльників має призначити Верховна Рада. Прохання якомога швидше включити це рішення в порядок денний", - сказав він.

Як повідомлялося, 21 грудня 2016 року Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту делегувати в комісію зовнішнього оцінювання Національного антикорупційного бюро американського аудитора Роберта Сторча. Також члени комітету рекомендували уряду за його квотою призначити аудитором НАБУ генерального директора Європейського управління боротьби з шахрайством (OLAF) Джовані Кесслера, кандидатура якого була подана представництвом ЄС в Україні.

У 2017 році НАБУ проходитиме перший зовнішній аудит за два роки роботи, результат якого є єдиною законною підставою для звільнення чинного директора Бюро Артема Ситника з посади та зменшення рівня бюджетного фінансування незалежного правоохоронного органу.

Для проведення оцінки (аудиту) члени комісії зовнішнього контролю мають право доступу до фінансових документів Бюро, матеріалів кримінальних проваджень, де завершено досудове розслідування; можуть проводити конфіденційні інтерв’ю з працівниками НАБУ, САП, інших державних та правоохоронних органів.

Висновок незалежної зовнішньої оцінки діяльності Національного бюро оприлюднюється разом письмовим звітом НАБУ та заслуховується Верховною Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-