Скаргу Томенка щодо коаліційного списку суд розгляне 21 лютого

Скаргу Томенка щодо коаліційного списку суд розгляне 21 лютого

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва призначив на 21 лютого розгляд позову лідера громадського руху "Рідна країна" Миколи Томенка до Апарату Верховної Ради стосовно списків членів коаліції.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Томенка.

"Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши матеріали адміністративного позову Миколи Томенка до Апарату Верховної Ради, ухвалив рішення відкрити провадження та призначив судове засідання на 21 лютого", - зазначено у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого Томенко подав до Окружного адмінсуду Києва позов, у якому вимагає визнати протиправними дії Апарату Верховної Ради України в частині ненадання публічної інформації за його запитом та зобов’язати Апарат ВР надати списки народних депутатів України, які є учасниками коаліції депутатських фракцій "Європейська Україна" та які підписали відповідну коаліційну Угоду.

Наразі, згідно з інформацією на сайті парламенту, до складу двох фракцій, які утворили коаліцію - "БПП" та "Народний фронт" - входять 223 депутати.

Як відомо, припинення існування коаліції, згідно з Конституцією, надає право Президенту оголосити дострокові парламентські вибори, якщо протягом 30 днів не буде створено нову коаліцію.

У 2014 році дострокові парламентські вибори відбулися після того, як у попередньому скликанні парламенту була розвалена парламентська коаліція, що стало приводом для розпуску парламенту і оголошення дострокових виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-