Єлісєєв - Путіну: Гроші вкладають, а вибивають - дурість із голови

Єлісєєв - Путіну: Гроші вкладають, а вибивають - дурість із голови

Укрінформ
Країни-партнери та міжнародні фінансові інституції вкладають гроші в Україну тому, що вона демонструє успіхи. Натомість така успішність дратує РФ, яка провокуванням ескалації на Донбасі хоче відволікти українські ресурси від проведення важливих реформ. 

Про це на брифінгу в Києві заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми звернули увагу на ці слова президента РФ, які він сказав учора під час прес-конференції в Будапешті. І коли я почув ці слова, мені згадалася така народна мудрість, яка каже, що "вибивають дурість із голови", а гроші - їх вкладають, в успішні країни, в успішні проекти, що наразі демонструє Україна шляхом зростання економіки, макрофінансової стабілізації. І тому логічно, що в Україну зараз ідуть гроші", - заявив Єлісєєв, коментуючи слова Путіна про те, що Україна нібито пішла на ескалацію ситуації на Донбасі, щоб "вибити гроші" у країн-партнерів.

Заступник глави АПУ підкреслив, що  саме Росія провокує загострення ситуації на Сході України: "Я розумію роздратування тим, що зараз у нас є стабілізація - і макрофінансова, і в банківському секторі. І я не виключаю, що ця ескалація напруженості, яка була в останні дні, пов'язана якраз із тим, щоб дестабілізувати політичну, економічну ситуацію в Україні і спробувати шляхом військових провокацій на Донбасі відволікти увагу і ресурси від проведення не простих, але важливих демократичних і економічних реформ у нашій державі".

За словами Єлісєєва, Росія веде активну пропагандистську роботу на міжнародній арені заради  дискредитації України, "щоб продемонструвати, що Україна - це така failed state, яка неуспішна, з натяком на те, що не треба Україну підтримувати".

Серед цих кремлівських міфів є і звинувачення, що нібито ЗСУ "щось захопили і спровокували насильство". "Це - жодною мірою неправда. Весь час там було напруження, там діяли ворожі ДРГ, час від часу вони переходили до наступальних дій. І нам вдалося їх зупинити, ці дії, та перейти у контрнаступ", - зазначив заступник глави АП.   

Він додав, що саме тому "лікті мають кусати бойовики і російська сторона, яка постійно провокувала агресію". Натомість українська сторона свої позиції ніколи не здасть і буде завжди жорстко відстоювати свій суверенітет і територіальну цілісність, підкреслив Єлісєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-