Єльченко поінформував ООН про обстріляний Ан-26 та закликав посилити тиск на РФ

Єльченко поінформував ООН про обстріляний Ан-26 та закликав посилити тиск на РФ

Укрінформ
Крім військової агресії, яку вчинила Росія останніми днями на сході України, спричинивши жертви та ускладнення гуманітарної ситуації в районі Авдіївки-Ясинуватої, вона також розширила рамки ескалації, обстрілявши український літак в українських водах у Чорному морі.

Це є зайвою причиною для посилення міжнародного тиску на Москву, заявив у четвер у РБ ООН постійний представник України при Організації Володимир Єльченко.

"1 лютого російські військові сили обстріляли українське повітряне судно Ан-26, коли воно здійснювало переліт у районі Одеського газового родовища в Чорному морі у виключній морській зоні України", - поділився український дипломат інформацією з зарубіжними делегаціями, присутніми на засіданні Радбезу.

Лише за щасливою випадковістю команда врятувалася від російського обстрілу, втім ніхто не знає, що станеться наступного разу, констатував він.

У цьому зв'язку Єльченко наголосив, що "Україна закликає Росію не розширювати рамки ескалації".

Він також звернувся до міжнародної спільноти із закликом вплинути на ситуацію. "Рішення щодо припинення російської агресії є простим: міжнародне співтовариство має посилити тиск на агресора та наполегливо закликати Російську Федерацію піти з України", - заявив Володимир Єльченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-