Президент Болгарії виступив за негайне припинення вогню в Авдіївці

Президент Болгарії виступив за негайне припинення вогню в Авдіївці

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Республіки Болгарія Руменом Радевим та привітав його з вступом на найвищу державну посаду.

Про це повідомляє прес-служба Глави Української держави.

"Петро Порошенко поінформував щодо ескалації ситуації на Донбасі, спричиненої постійними обстрілами Авдіївки з боку російських бойовиків. Румен Радев висловив підтримку Україні та погодився з важливістю негайного припинення вогню для відновлення інфраструктури в Авдіївці”, - йдеться у повідомленні.

Порошенко відзначив послідовну підтримку, яку Болгарія надає Україні в питанні захисту територіальної цілісності та протидії російській агресії. Він висловив сподівання, що новий президент Болгарії продовжить цю політику, зокрема в контексті збереження санкцій ЄС стосовно Росії до повного відновлення суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах.

“Було досягнуто домовленості щодо подальшої координації дій двох країн з метою активізації процесу європейської інтеграції України та посилення співпраці з НАТО”, - повідомили у президентській прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-