У Мінську вдалося

У Мінську вдалося "зблизити позиції" щодо звільнення полонених - Оліфер

Укрінформ
У гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), засідання якої відбулося сьогодні в Мінську, вдалося зблизити позиції щодо звільнення незаконно утримуваних осіб.

Про це повідомила у Фейсбуці за підсумками засідання Тристоронньої групи прес-секретар представника України в ТКГ екс-президента України Леоніда Кучми Дар’я Оліфер.

"У гуманітарній підгрупі вдалося зблизити позиції щодо звільнення незаконно утримуваних осіб", - відзначила вона.

За словами Оліфер, Тристороння група закликала до повного припинення вогню, відведення всіх озброєнь до лінії, визначеної Меморандумом від 19 вересня 2014 року. Крім того, місія ОБСЄ має отримати повний доступ для проведення всеосяжного контролю.

"Представники ОРДО зобов'язані забезпечити безпечні умови роботи для ремонтних бригад, які відновлять водо-, газо- і електропостачання в районі Авдіївки. Місто перебуває на межі гуманітарної і техногенної катастрофи, вся відповідальність за такий розвиток подій ляже на представників ОРДО", - додала Оліфер.

Вона також відзначила, що українська сторона ще раз наголошує: Меморандум від 19 вересня 2014 року є найважливішою складовою безпекового блоку питань.

"Повне і стійке припинення вогню, виведення всіх іноземних військових формувань і важких видів озброєнь з території України, кордон - такі передумови для проведення виборів на Донбасі", - наголосила прес-секретар представника України в ТКГ.

Як повідомлялося, днями в Авдіївці оголосили режим надзвичайної ситуації у зв'язку із загрозою гуманітарної катастрофи. В результаті обстрілу міста бойовиками є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-