Статистика не підтверджує збитків Австрії через санкції проти РФ - посол Щерба

Статистика не підтверджує збитків Австрії через санкції проти РФ - посол Щерба

Укрінформ
Проросійські політики в Австрії свідомо перебільшують негативний вплив санкцій проти Росії на австрійську економіку, хоча статистика цього не підтверджує.

Про це під час скайп-конференції у середу заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австрії Олександр Щерба у відповідь на запитання, чи буде Австрія й надалі підтримувати санкції проти Росії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, так (підтримуватиме - ред.). Річ у тому, що статистика не підтверджує "смертельність" санкцій для австрійської економіки. Вчора вийшла нова статистика щодо темпів зростання національної економіки, ВВП був рекордний за останні п'ять років, зростання у 2016 році було 1,5%, це досить багато", - сказав Щерба.

Він констатував, що справді є "дуже драматичні приклади", коли австрійські аграрії навіть банкрутували через те, що не могли направляти свою продукцію в Росію. "Але це все ж таки поодинокі випадки. Загалом австрійська економіка  і австрійське сільське господарство змогли переорієнтуватися на інші ринки, окрім російського", - зазначив посол.

За його словами, міф про негативний вплив санкцій проти Росії на економіку Австрії дуже активно розповсюджують насамперед проросійські політики, зокрема, австрійська партія "Свобода".

"Вона зайняла абсолютно проросійську позицію і не ставить під сумнів ту обставину, що всі збитки, які несе Австрія на російському ринку, - це наслідок санкцій. Насправді це не внаслідок санкцій. Падіння торгівлі з Росією в Австрії таке ж саме, як і в країн, які не вводили санкцій по відношенню до Росії, - в того ж Китаю та Південної Кореї. Ми це доносимо, спілкуємося, намагаємося, щоб наш голос почули", - запевнив Щерба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-