Росія повторює на Донбасі свою тактику в Алеппо – нардеп

Росія повторює на Донбасі свою тактику в Алеппо – нардеп

Укрінформ
Голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз заявила, що ескалація на Донбасі повторює тактику Російської Федерації в сирійському Алеппо.

Про це вона написала у зверненні Голові ПА НАТО Паоло Аллі та членам Асамблеї, яке розміщене на сторінці Фріз у Фейсбуці.

"Ескалація на Донбасі повторює тактику Російської Федерації в сирійському Алеппо, спрямовану на повне знищення населених пунктів разом із населенням та провокування гуманітарної кризи з метою створення міграційних хвиль", - написала Фріз.

Вона розповіла, що загострення ситуації на Авдіївському напрямку загрожує гуманітарною катастрофою.

"Внаслідок артилерійських ударів по місту знеструмлені Авдіївка та Ясинувата, виведена з ладу система постачання води та тепла, закриті школи. Обстрілів зазнала лікарня міста Авдіївка. Температура повітря в районі сягає мінус 25 градусів, що ускладнює гуманітарну ситуацію", - написала Голова постійної делегації України в ПА НАТО.

Фріз підкреслила, що Російська Федерація продовжує "ігнорувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей, маючи на меті не допустити стабілізацію ситуації та досягнення будь-якого прогресу в безпековій і гуманітарній сферах".

"Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити бойові дії та неухильно дотримуватися режиму припинення вогню", - написала нардеп.

Фріз також попросила поінформувати парламенти країн-членів Альянсу про ситуацію навколо Авдіївки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-