Україні потрібна Німеччина як лідер, здатний об'єднати Європу - Порошенко

Україні потрібна Німеччина як лідер, здатний об'єднати Європу - Порошенко

Укрінформ
Україні потрібна Німеччини як лідер, здатний об'єднати Європу з метою протистояння нинішнім викликам та загрозам.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції у Берліні з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Наша зустріч відбувається під час 25-ліття встановлення дипломатичних відносин між Україною та Німеччиною. За цей період наше партнерство досягло безпрецедентного рівня довіри. У цьому зв'язку, як ніколи, і ми на цьому наполягаємо, нам потрібно лідерство Німеччини, яка здатна об'єднати Європу, бо Європа має протистояти тим викликам, які зараз існують. Європа має залишатися єдиною", - заявив Президент.

За його словами, Україні від Європи потрібно одне: єдність ЄС і солідарність з Україною.

Порошенко зазначив, що динаміка українсько-німецьких відносин на вищому рівні є дуже високою: "Сьогодні це 10-й візит і наша 10-та зустріч з пані канцлером".

Він також повідомив, що під час зустрічі з Меркель буде обговорено, зокрема, "якомога скорішу реалізацію тих домовленостей, які є в України": "Це і завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію, і завершення процесу надання Україні безвізового режиму, і завершення надання макрофінансової допомоги і низка інших проектів, які є між ЄС, Німеччиною та Україною".

Крім того, під час зустрічі буде обговорено і питання "протистояння гібридній пропаганді Кремля, від якого страждають як Україна, так і Німеччина, ЄС, США та інші держави".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-