Порошенко обговорить з Меркель

Порошенко обговорить з Меркель "дорожню карту" Мінських домовленостей

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час сьогоднішніх переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель обговорить, зокрема, "дорожню карту" імплементації Мінських домовленостей.

Про це Глава держави заявив перед початком зустрічі у Берліні з Ангелою Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні обговоримо "дорожню карту" Мінських домовленостей, ту "дорожню карту", про яку ми домовилися у Берліні під час проведення Нормандського саміту", - сказав Порошенко.

Президент подякував німецьким та французьким колегам за тверду і принципову позицію підтримки України та висловив сподівання, що спільно вдасться знайти "достатньо аргументів для того, щоб Росія нарешті повернулася за стіл переговорів".

"Ми впевнені в тому, що на сьогоднішній день потрібні об'єднані і рішучі дії для того, щоб вмотивувати російську сторону бути за столом переговорів, вмотивувати імплементувати у повному обсязі Мінські домовленості, у першу чергу, їх безпековий компонент, припинити вбивства, у тому числі й цивільного населення, на Донбасі", - підкреслив він.

Порошенко заявив, що у випадку, якщо цієї імплементації не відбудеться, то необхідно збереження, "а якщо треба і посилення" санкційного тиску на РФ. "Дуже вдячний пані канцлеру за тверду та принципову позицію у цьому плані", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-