Героїв Крут убили, бо не змогли зламати - Турчинов

Героїв Крут убили, бо не змогли зламати - Турчинов

Укрінформ
Захисників молодої держави під Крутами вбили, тому що не змогли зламати.

На цьому наголосив у своєму зверненні з нагоди вшанування пам'яті Героїв Крут секретар Ради Національної безпеки України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

"Майже сто років минуло з того часу, як близько чотирьохсот відважних юнаків вступили у нерівний бій з російсько-більшовицькою ордою. І цим сміливим і відважним воїнам-патріотам вдалося неможливе - зупинити ворога, який переважав їх у понад 10 разів. Зупинити ворога на чотири дні", - наголосив Турчинов.

Він зазначив, що під час героїчного бою під Крутами розлючений значними втратами своїх військ червоний командир віддав наказ розстріляти близько 30 студентів, які, відступаючи, відійшли до Крут.

За словами Турчинова, є свідчення, що учень Київської української гімназії ім. Кирило-Мефодіївського товариства Григорій Піпський перед розстрілом першим почав співати "Ще не вмерла України ні слава, ні воля", і решта студентів, приречених на смерть, підхопили пісню.

"Так, співаючи, вони загинули. Їх вбили, тому що не змогли перемогти, не змогли зламати і викорінити дух свободи та віри в Україну...", - підкреслив Турчинов.

Він вшанував пам'ять загиблих під Крутами, а також героїв, які боронять незалежність зараз на сході України.

"Ми здобули власну державність, і зараз, як і тоді, за неї доводиться воювати. Як і тоді, гинуть найкращі сини України за незалежну та соборну Державу. Але зараз ми змогли зупинити ворога та захистити власну країну! Вічна пам'ять та шана полеглим героям - героям ХХ століття і їх нащадкам - героям століття ХХІ!", - наголосив секретар РНБОУ.

На його переконання, щоб стати дійсно вільними, потрібно бути сильними: "Шлях здолає лише той, хто ним йде. День у день, крок за кроком ми маємо звільняти свою землю від російських агресорів. Це наш шлях, і ми пройдемо його до переможного кінця! З вірою: у Бога, у себе, в Україну - переможемо!", - запевнив Турчинов. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-