Суд не дозволив заочне розслідування щодо Андрія Клюєва

Суд не дозволив заочне розслідування щодо Андрія Клюєва

Укрінформ
Печерський районний суд Києва відмовився надати Генеральній прокуратурі України дозвіл на заочне розслідування справи щодо екс-секретаря Ради національної безпеки й оборони, колишнього голови Адміністрації Президента Андрія Клюєва. 

Про це йдеться в ухвалі суду, повідомляє Радіо Свобода.  

«Слідчий суддя вважає за необхідне клопотання ГПУ про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування повернути слідчому як таке, що не відповідає вимогам статті 297-2 КПК України», – йдеться в ухвалі.

Зазначається, що ухвала оскарженню не підлягає.

Згідно з текстом документа, Клюєва підозрюють в організації незаконного перешкоджання проведенню мітингів із застосуванням фізичного насильства і організації перевищення службових повноважень правоохоронцями.

Водночас головуючий суддя Віталій Писанець вирішив, що Клюєв не перебуває в розшуку у цьому кримінальному провадженні, а ГПУ направила йому повідомлення про підозру на неправильну адресу. Суд також постановив, що інформація про перебування Клюєва в Росії є припущенням і документально не підтверджена.

Як відомо, 28 лютого 2014 року Клюєва було оголошено у розшук. В СБУ заявляли, що він перебуває на території Росії.

Генпрокуратура України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Андрія Клюєва у вчиненні правопорушень, передбачених статтею 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), статтею 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Проти Клюєва, як і проти низки інших чиновників часів президентства Віктора Януковича, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю в Україні, діють міжнародні санкції, що передбачають замороження рахунків і візову заборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-