У МЗС прокоментували небажання Росії підтримати розширення СММ ОБСЄ

У МЗС прокоментували небажання Росії підтримати розширення СММ ОБСЄ

Укрінформ
Небажання Росії дати згоду на розширення мандату Місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої  Україною території Донбасу, свідчить про намір РФ продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання, регулярних військ, бойовиків, підтримки терористичної діяльності.

Про це йдеться в коментарі МЗС України у зв'язку з рішенням Постійної Ради ОБСЄ  від 27 січня цього року щодо продовження мандату Місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк».

"У зв’язку з прийняттям цього рішення делегація України в ОБСЄ виголосила інтерпретуючу заяву, у якій висловила глибоке розчарування наполегливим небажанням Росії дати згоду на розширення мандату Місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої Урядом України території Донбасу. Такі дії Російської Федерації свідчать про її намір продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання, регулярних військ, бойовиків, підтримки терористичної діяльності на території України", - зазначається в коментарі.

Делегація України наголосила, що виконання Росією положень п.4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону, а також створення зони безпеки вздовж кордону з боку Росії є критично важливим для деескалації ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-