Мішель Терещенко переїжджає до Києва

Мішель Терещенко переїжджає до Києва

Укрінформ
Мішель Терещенко не буде балотуватися на посаду голови Глухівської об’єднаної громади, до якої увійдуть саме місто та три прилеглих села (вибори керівника там мають відбутися у квітні-травні поточного року), і має намір переїхати до Києва.

Про це він повідомив під час презентації у Сумах своєї книги „Перший олігарх”, у якій описані перипетії життя його діда Михайла Івановича – власника одного з найбільших статків Російської імперії.

"Так, я вирішив і не буду висувати свою кандидатуру. Я не ставив перед собою мету бути мером протягом 20 років. Я приділив цьому два роки, і це максимальний термін. У Глухові все буде нормально... Я не спеціаліст у цій сфері і ніколи не хотів стати мером. Особливо в Україні”, - заявив Терещенко, зауваживши, що він  готовий передати управління містом молодому кандидату.

За словами мера, він має намір переїхати в Київ і допомагати дружині - Олені Єскіній-Терещенко, яка планує балотуватися на посаду мера Києва.

"Мені здається - це нормально, коли чоловік хоче жити зі своєю дружиною", - зауважив  Терещенко, коментуючи свій можливий переїзд до столиці.

Терещенко - нащадок династії українських цукрозаводчиків, який народився у Франції і більше 10 років живе в Україні, де до місцевих виборів 2015 років обробляв 3 тис. га землі у Глухівському районі на Сумщині, займаючись льонарством. Українське громадянство він отримав у березні 2015 року. Трохи пізніше, 25 жовтня, під час місцевих виборів, сенсаційно набрав понад 60% голосів виборців Глухова, ставши міським головою.

Його перебування на цій посаді супроводжували численні конфлікти і скандали.

Зокрема, остання резонансна подія сталася у двадцятих числах січня, коли правоохоронці провели обшук у відділі житлово-комунального господарства Глухівської міськради, керівництво якого звинувачується у привласненні бюджетних коштів. Мішель Терещенко ці звинувачення відкидає, називаючи такі дії правоохоронців замовними і політично мотивованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-