Супрун заявляє про тиск правоохоронців на МОЗ

Супрун заявляє про тиск правоохоронців на МОЗ

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявляє про тиск з боку правоохоронних органів на МОЗ через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Тиск на Міністерство охорони здоров’я через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям - триває. 24.01.2017 до нас у Міністерство приходив старший оперуповноважений департаменту захисту економіки Національної поліції України з метою доступу до документів. Ухвала, з якою по документи МОЗ прийшли слідчі, - прострочена, її термін дії добіг кінця 19.01.2017", - написала в.о. міністра.

За її словами, Нацполіція розслідує як програма розвитку ООН закуповувала для МОЗ ліки за 7 державними програмами. "На думку тих, хто ініціював слідство, - за завищеними цінами. Дивним чином подібні припущення розходяться з підрахунками громадських організацій та міністерства, з якими раджу ознайомитися усім охочим і представникам правоохоронних органіві у тому числі", - підкреслила Супрун.

Вона впевнена, що це був лише перший візит та не виключає, що зовсім скоро вони можуть стати регулярними. Адже міністерство та уряд і надалі підтримують закупівлі ліків через міжнародні організації, які дозволили зекономити гроші, закупити більше ліків та посунути монопольні позиції деяких виробників й дистриб’юторів на ринку, мінімізувавши корупційні ризики.

"Для нас це означає, що боротьба з нашою командою і рішеннями тільки набирає обертів, і в будь-який момент робота міжнародних організацій та увесь закупівельний цикл можуть бути паралізовані", - підкреслила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-