Не можна домовлятися з Кремлем за рахунок України – заступник міністра оборони РП

Не можна домовлятися з Кремлем за рахунок України – заступник міністра оборони РП

Укрінформ
Країни Заходу, зокрема США, не можуть домовлятися з Росією у питаннях глобальної безпеки коштом України й інших країн Східної Європи.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в кулуарах форуму “Європа-Україна” у Жешуві заявив заступник міністра національної оборони Польщі Томаш Шатковський.

“Ми розуміємо, що хтось якимось чином хоче прагматично домовитися (з Росією – Ред.) , але це не може відбуватися коштом України, коштом інших країн регіону”, - наголосив заступник польського міністра.

За його словами, Польща й надалі підтримуватиме Україну так само, як це робила й досі. “Тобто ми намагатимемося допомагати Україні будувати власний оборонний потенціал, навчати військовослужбовців. Ми шукатимемо можливості спільного технічного розвитку у військовій сфері”, - зазначив Шатковський.

Він додав, що на форумах ЄС і НАТО Польща детально пояснюватиме безпекову ситуацію і як Варшава бачить загрози для регіону.

“Для нас безпека України є надзвичайно важливою, оскільки від безпеки України залежить безпека Польщі”,- наголосив заступник глави міністерства оборони РП.

Він зауважив, що підписана у грудні минулого року угода про співпрацю в оборонній сфері між Україною і Польщею створює широкі рамки для військового співробітництва.

Фото: Newsader

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-