Порошенко обговорив безвіз для України з прем'єром Мальти

Порошенко обговорив безвіз для України з прем'єром Мальти

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат скоординували підходи до зміцнення відносин України з Євросоюзом під час головування Мальти в Раді ЄС у першій половині 2017 року.

Телефонна розмова відбулась у четвер, повідомляє прес-служба глави держави.

"Лідери обговорили ключові питання порядку денного відносин між Україною та ЄС на піврічну перспективу та скоординували підходи до зміцнення відносин між Києвом та Брюсселем. Під час розмови було висловлено впевненість у тому, що Україна і надалі залишатиметься серед ключових пріоритетів Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

Співрозмосники також обговорили кроки, необхідні для завершення з боку ЄС усіх процедур для запровадження безвізового режиму для громадян України, та наголосили на важливості якнайшвидшого набуття чинності Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Порошенко подякував за тверду позицію та рішучу підтримку ЄС у справі відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Лідери держав також обговорили кроки для активізації економічної співпраці, зокрема у галузі сільського господарства, транспорту.

Мускат запросив Порошенка відвідати Мальту з візитом у зручний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-