Захист Лещенка просить суд закрити справу

Захист Лещенка просить суд закрити справу

Укрінформ
Захист народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергія Лещенка подав заяву до суду щодо закриття провадження стосовно народного депутата у «квартирній справі».

Про це в коментарі Укрінформу повідомив адвокат депутата Дмитро Гненний.

«З огляду на відсутність факту подарунку, стороною захисту до суду було подано заяву про закриття провадження у справі в зв'язку з відсутністю в діях народного депутата України Лещенка Сергія Анатолійовича складу правопорушення», - зазначив адвокат.

Він нагадав, що на 25 січня було призначено до розгляду судове засідання у справі про адміністративне правопорушення Лещенка. Однак судове засідання не відбулось у зв'язку з перебуванням судді в нарадчій кімнаті по іншій справі. Дата наступного судового засідання буде повідомлена додатково, підкреслив Гненний.

Він також наголосив, що керівник департаменту НАЗК Олександр Писаренко поширює у ЗМІ неправдиві відомості про те, що порушення справи стосовно Сергія Лещенка базується на висновку експертизи.

«У матеріалах справи висновку експертизи немає. До протоколу додано документ з назвою «довідка» - за підписом 2-х фізичних осіб: Курочкіна С.Г. та Ліньова С.Л. Зазначена довідка, в порушення інструкції про проведення експертиз, не є експертизою, оскільки вона без дати, без номеру, без методики, без розрахунку, без питань, що виносяться на експертизу, без відомостей про стан об'єкту дослідження, без огляду об'єкту дослідження, без врахування наявності чи відсутності ремонту в квартирі, без бланку експертної установи, без попередження експерта про кримінальну відповідальність і т д. Висновки зазначеної довідки здійсненні виключно на підставі оголошення з мережі інтернет з газети AVISO». - зауважив адвокат.

На його переконання, вказана довідка є недопустимим доказом у справі і жодним чином не підтверджує факт отримання подарунку, «якого в реальності ніколи не існувало».

Раніше НАЗК повідомило, що за результатами перевірки факту придбання народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири у Києві виявило у його діяx ознаки адміністративного правопорушення. Зокрема, нардеп одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. За даними НАЗК, йдеться про суму 1 млн 801 тис. 648 гривень.

Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва у вересні 2016 року. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника "Української правди" Олени Притули.

ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата Сергія Лещенка.

НАЗК розпочало перевірку матеріалів НАБУ щодо купівлі квартири Лещенком 20 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-