Україна та Японія переживають етап найактивнішого діалогу - Порошенко

Україна та Японія переживають етап найактивнішого діалогу - Порошенко

Укрінформ
Україна та Японія наразі переживають етап найактивнішого діалогу за всю історію відносин, здійснюючи плідне співробітництво як на двосторонньому, так і на міжнародному рівні.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко у своєму привітанні прем'єр-міністру Японії з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між державами, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Сьогодні наші країни переживають етап найактивнішого діалогу за всю історію відносин. Уряди України та Японії здійснюють плідне співробітництво як на двосторонньому рівні, так і на міжнародній арені, зокрема щодо забезпечення миру та безпеки у глобальному вимірі", - йдеться у привітанні.

Глава Української держави зазначив, що протягом цих років Японія була для України щирим другом і надійним партнером на міжнародній арені та у двосторонніх взаєминах.

Порошенко підкреслив, що українська сторона високо цінує принципову позицію Токіо щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України та глибоко вдячна за сприяння здійсненню всеосяжних реформ у нашій державі.

Президент також висловив упевненість, що українсько-японські відносини наповнюватимуться новим змістом на благо народів обох країн. "Реалізація заходів у рамках проголошеного Року Японії в Україні у 2017 році - гарна нагода для українців краще пізнати Вашу прекрасну країну, її культуру та історію, а також додатковий імпульс для поглиблення культурних обмінів та міжлюдських контактів між нашими державами", - переконаний  Порошенко.

Японія продовжуватиме й надалі підтримку зусиль України у її реформаторському процесі та в збереженні миру й стабільності в державі, наголосив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе у своєму привітанні з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною, повідомляє прес-служба Президента України

"Японія, як друг України та партнер, що поділяє основні цінності, такі як верховенство права і територіальна цілісність, продовжуватиме й надалі тісну співпрацю, а також підтримку зусиль України у її реформаторському процесі та в збереженні миру й стабільності в державі", - наголосив прем'єр Японії.

Він підкреслив, що, незважаючи на складну ситуацію, в якій опинилась Україна, дружні відносини, що традиційно склались між нашими державами, є незмінними.

"Від моменту набуття Україною незалежності, між нашими країнами будувались особливо хороші відносини", - зазначив прем'єр Японії та додав, що у 2015 році вперше відвідав Україну і мав можливість провести плідний діалог з Главою Української держави, у результаті якого було погоджено продовжувати різносторонню співпрацю.

Сіндзо Абе  зазначив, що торік у квітні Президент України відвідав Японію: "Наші взаємні візити додали розквіту у відносини між Японією та Україною, а після них відбувається активізація співпраці у широкому спектрі галузей, чим я дуже задоволений. Я також дуже радий, що у результаті нашої розмови цей рік ми можемо святкувати як Рік Японії в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-