Порошенко в інтерв’ю фінським ЗМІ: Путін хоче підірвати довіру й роз'єднати ЄС

Порошенко в інтерв’ю фінським ЗМІ: Путін хоче підірвати довіру й роз'єднати ЄС

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю фінським Helsingin Sanomat та Iltalehti зазначив, що країни Європейського Союзу мають переваги від членства у цьому об'єднанні й лише Росія прагне роз'єднати ЄС.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Хто не отримує зиску від існування ЄС? Франція відчуває користь, так само, як Німеччина і Велика Британія, навіть незважаючи на Brexit. Також Фінляндія (відчуває - ред.). А Росія спрямовує сили на послаблення ЄС. Путін хоче підірвати довіру й роз'єднати ЄС, здійснюючи вплив на окремі держави", - наголосив Порошенко.

Президент висловив занепокоєння ситуацією, яка нині склалася в ЄС. "Кажуть, що Путін сказав, що для нього розпад Радянського Союзу був найбільшою трагедією 90-х років. Для мене трагедією був би колапс Євросоюзу", - зазначив він.

Глава держави назвав головним завданням на підтримку України забезпечення єдності: "Нам найбільше потрібна єдність Європейського Союзу. Нам потрібна солідарність з Україною". При цьому він зазначив, що Фінляндія в цій ситуації відіграє надзвичайно важливу роль, тому що фінський уряд, парламент, президент і народ єдині в питаннях цінностей разом з іншими членами ЄС.

Президент підкреслив, що фінський народ розуміє, що відбувається в Україні через війну, адже вони пережили Зимову війну. "Маннергейм був об'єднуючим лідером народу. Ми впевнені у своїй позиції щодо Росії. Незважаючи на те, що російська армія є значно потужнішою, ми в змозі захистити нашу державу, наші власні європейські цінності. Цим пояснюється популярність постаті Маннергейма серед нас", - зазначив Порошенко.

Він також нагадав, що під час офіційного візиту відвідав Музей маршала Карла Маннергейма.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-