У грудні Україна втратила на Донбасі 22 військових - Порошенко

У грудні Україна втратила на Донбасі 22 військових - Порошенко

Укрінформ
Протягом грудня 2016 року у зоні проведення АТО загинули 22 українські військовослужбовці.

Про це заявив глава Президент Україні Петро Порошенко під час спільної прес-конференції зі своїм фінським колегою Саулі Нііністьо у рамках офіційного візиту до Гельсінкі, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"У грудні Україна втратила 22 солдати, і за весь час російської агресії загинуло понад 2,5 тисячі солдатів та понад 7,5 тисячі мирного населення. І єдиний ефективний інструмент для того, щоб мотивувати президента Росії і домогтися виконання Мінських угод, - це санкції", - сказав Порошенко.

Президент ще раз подякував світовій спільноті, країнам Євросоюзу, Сполученим Штатам за солідарність і підтримку України. "Ми пишаємося єдністю з ЄС і солідарністю. Ми сподіваємося також на підтримку у майбутньому", - наголосив він.

Говорячи про очікування від політики нової Адміністрації США та президента Дональда Трампа, Порошенко та Нііністьо наголосили, що політика США має давні та сталі традиції.

"Зараз дуже рано говорити про те, чого ми очікуємо. Я хочу нагадати слова Черчилля: у політиці немає вічних друзів чи вічних ворогів. В політиці є вічні інтереси, і вони створювалися не президентом Бушем чи президентом Клінтоном. Вони встановлювалися батьками-засновниками більше двохсот років тому. І ці основи - свобода та демократія. І ці ж інтереси поділяє Україна - свобода і безпека. Тепер солдати на Сході воюють не лише за свободу і демократію в Україні, але і за свободу і демократію у всьому світі. Тому я вважаю, що ми можемо розраховувати на підтримку з боку США", - сказав глава Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-