Парубій свідчив у ГПУ стосовно Харківських угод

Парубій свідчив у ГПУ стосовно Харківських угод

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій розповів, що був викликаний на допит у Генеральну прокуратуру у справі про державний злочин, зокрема, стосовно Харківських угод.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені доводиться часто йти в прокуратуру і по періоду Майдану, і по періоду АТО, коли я був секретарем Ради національної безпеки і оборони. Так і цього разу - справа про державний злочин і Харківські угоди як елемент цього державного злочину", - розповів Парубій.

Зокрема, спікер наголосив, що Харківські угоди були важливим елементом "загальної системної концепції по окупації України".

"Це добра справа і правильно поставлений кут зору. Кут зору про те, що відбулося і на Майдані, це був результат довготривалої планомірної операції по підпорядкуванню України Російській Федерації. І цю компанію проводили люди, які були на ключових посадах в державі", - підкреслив він.

Парубій наголосив, що готовий всіляко сприяти слідству, щоб довести цю справу до суду.

Як повідомляв Укрінформ, голову Верховної Ради Андрія Парубія 18 січня допитали як свідка.

Харківські угоди - це угода між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України,  підписана 21 квітня 2010 року у Харкові на той час президентом України Віктором Януковичем та президентом Росії Дмитром Медведєвим.

Згідно з угодою термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі було подовжено з 2017 до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років, якщо будь-яка сторона не висловить заперечення.

Угода була ратифікована Верховною Радою України та Державною думою Російської Федерації 27 квітня 2010 року.

В Україні домовленості викликали обурення опозиції, екологів, місцевих рад та суспільства загалом. Більшість аналітиків розцінили її як таку, що суперечить Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-