Ващиковський у Давосі закликав допомогти Україні реформуватися

Ващиковський у Давосі закликав допомогти Україні реформуватися

Укрінформ
Україна потребує допомоги, оскільки перебуває в стані дестабілізації та одночасно - під тиском і у стані війни з Росією, що несе небезпеку для усієї Європи та світу.

Про це у Давосі після дискусійної панелі "Майбутнє України у світі, що змінюється" заявив напередодні глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує польське зовнішньополітичне відомство. 

"Під час дискусійної панелі посил був позитивний й проукраїнський: Україні треба допомагати, оскільки дестабілізована Україна, яка перебуває під тиском й у стані війни з Росією, означає велику небезпеку не лише для самої України, а й також для Європи та світу", - підкреслив міністр.

Він наголосив, що російський імперіалізм, який, можливо, не завершиться в Україні, може й далі прогресувати. "Україні потрібно допомогти у трансформації та розвитку, аби вона могла стати на ноги, щоб українська трансформація стала успіхом", - зазначив Ващиковський.

Він додав, що лише успіх позитивних змін в Україні зможе вплинути на російське суспільство, яке тоді саме собі відповість: "Ні, імперський шлях є помилкою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-