Експерт вважає, що реформа ВР до виборів неможлива

Експерт вважає, що реформа ВР до виборів неможлива

Укрінформ
Повноцінна реформа Верховної Ради можлива за умови проведення нових виборів і оновлення складу парламенту.

Таку думку на засіданні круглого столу в Укрінформі на тему: "Які реформи влада може запропонувати українському суспільству і що реально має зробити у 2017 році" висловив голова Ради лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут, повідомляє кореспондент агентства. 

"Реформа - це завжди зміна поведінки. Говорячи про парламентську реформу, то вона можлива тільки після виборів. В парламент повинні повернутися дискусії та дебати. Зараз парламент не має ні часу, ні експертної складової для цих дискусій. Ця проблема стосується і контрольної функції парламенту: контролю уряду, контролю міністерств, звітності міністерств перед парламентом", - сказав Когут. 

За його словами, одним із завдань парламентської реформи є надання певної системності комунікації уряду і парламенту. "Через відсутність Рахункової палати виникають проблеми з державним бюджетом. Рахункова палата вже кілька років не формується, і це ускладнює контроль використання публічних фінансів. Окрім того, потрібно сформувати критерії для формування законів і ввести експертизу законопроектів перед їх поданням до порядку денного. Це полегшить підхід до ухвалення раціональних рішень і ведення політики загалом", - наголосив голова Ради лабораторії законодавчих ініціатив. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-