Турчинов і посол ФРН обговорили методи російської гібридної війни

Турчинов і посол ФРН обговорили методи російської гібридної війни

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з послом Німеччини в Україні Ернстом Райхелем.

Про це повідомляє у середу прес-служба РНБО. 

"Під час зустрічі співрозмовники обговорили поточну ситуацію в Україні та методи гібридної війни, яку Російська Федерація веде проти нашої країни і країн Європи. Окрему увагу сторони приділили обговоренню геополітичної ситуації, що склалася внаслідок агресивних дій РФ", - йдеться у повідомленні.

За словами Турчинова, Німеччина для України є стратегічним партнером. "Ми вдячні канцлеру Ангелі Меркель за її послідовну позицію щодо підтримки України та зусилля щодо мирного врегулювання ситуації на сході нашої країни", - наголосив він. 

Під час обговорення поточної ситуації в Україні секретар РНБО наголосив, що проблема відновлення оборонного потенціалу "є для нас пріоритетною". 

"Ми багато вже зробили в цьому напрямку, але це питання могло б вирішуватися набагато швидше, якби не було блокування військово-технічної співпраці з нашими партнерами", - зазначив Турчинов.

Говорячи про єдність країн ЄС у питанні санкцій проти держави-агресора, посол Райхель наголосив, що позиція Німеччини полягає в тому, "що не може бути і мови щодо пом'якшення чи скасування санкцій, оскільки РФ не дотримується Мінських домовленостей".

"Україна може і надалі розраховувати на нашу підтримку", - підсумував посол Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-