Посол Норвегії розповів про чотири пункти програми підтримки України

Посол Норвегії розповів про чотири пункти програми підтримки України

Укрінформ
У рамках Програми підтримки України гуманітарна допомога Донецькій і Луганській областях від Норвегії становить 40 млн крон, або близько 5 млн євро.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний посол Королівства Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестад у Краматорську на зустрічі з головою Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павлом Жебрівським, повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики ОДА.

«Наша програма підтримки (України) включає в себе чотири основні пункти: енергоефективність, адаптація до європейських торгових стандартів, реформи у сфері права, гуманітарна допомога, яка сконцентрована в межах Донецької та Луганської областей. Обсяг гуманітарної допомоги становить 40 млн крон (близько 5 млн євро)», – заявив Уле Тер'є Хорпестад.

Він зазначив, що його країна веде активну діяльність для підтримки України і підкреслив, що Норвегія сприяла і буде сприяти інтеграції української економіки в європейську співдружність.

Про програму термомодернізації шкіл Донецької області розповів радник Посольства Норвегії з питань співробітництва та розвитку Петтер Баук. Він зазначив, що всі проекти реалізуються за співфінансуванням від уряду Норвегії та бюджету Донецької області. За словами Баука, це перший крок на шляху реформування освіти в Україні.

Окремо представники Королівства Норвегії відзначили, що дотримуються жорсткої позиції щодо антиросійських санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-