Австрія буде

Австрія буде "адвокатом" людей, які живуть у зоні АТО - Курц

Укрінформ
Під час головування в ОБСЄ, яке розпочалося 1 січня, Австрія намагатиметься якнайкраще захистити інтереси людей, які залишаються у зоні конфлікту на сході України.

Про це на брифінгу в Києві заявив міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після відвідання Маріуполя і околиць 3-4 січня я пересвідчився, що дуже багато людей залишаються у зоні конфлікту і постійно потерпають від нього. Під час нашого головування в ОБСЄ ми намагатимемося бути, так би мовити, адвокатом, представником цих людей і намагатися хоча б трошки поліпшити їхню ситуацію", - сказав Курц.

У цьому контексті Курц додав, що поряд з наданням гуманітарної допомоги людям у зоні конфлікту, Австрія вважає, що необхідно підтримувати і зміцнювати Спостережну моніторингову місію на Донбасі і забезпечувати її кращий доступ до цього регіону.

Він повідомив, що сьогодні вилітає на переговори до Москви, для успіху яких "потрібна підтримка і з боку сходу України і, звичайно, необхідна підтримка з боку політиків у Києві і Москві".

"Я хочу запевнити, що Австрія в рамках головування в ОБСЄ робитиме все, щоб зробити хоча б невеликий внесок у врегулювання ситуації на Донбасі", - пообіцяв Курц.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-