Обмін заручників: бойовики вимагають 700 х 50 і амністію - Геращенко

Обмін заручників: бойовики вимагають 700 х 50 і амністію - Геращенко

Укрінформ
Питання звільнення українських заручників з ОРДЛО досі залишається заблокованим - бойовики знову наполягають на негайній амністії й передачі їм з боку України близько 700 осіб в обмін на наших 50.

Про це за результатами зустрічі в Мінську написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Попри заклик лідерів "нормандського формату" і ТКГ звільнити до Нового року заручників і жест доброї волі з боку української сторони й односторонню передачу 15 осіб, звільнення заручників й надалі заблоковане. При цьому представники ОРДЛО заявили, що їхнім жестом доброї волі була передача Тараса Колодія і двох жінок, долю яких разом з усіма іншими заручниками ми неодноразово обговорювали в Мінську. А зараз вони знову наполягають на негайній амністії як передумові звільнення і передачі їм близько 700 осіб в обмін на близько 50», - зазначила вона.

Геращенко підкреслила, що українська сторона наполягає на негайному розблокуванні звільнення заручників, й назвала представникам ОРДЛО ті реалістичні компроміси на які готова піти і які були запропоновані ще кілька місяців тому, аби розблокувати процес звільнення полонених.

«З ініціативи української сторони 18 січня відбудеться скайп-конференція за участю представників ТКГ Л. Кучми і М. Сайдіка. Звільнення заручників має бути розблоковане - така наша вимога», - додала представник України в Контактній групі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-