Климпуш-Цинцадзе пояснила причини відмови їхати у Давос

Климпуш-Цинцадзе пояснила причини відмови їхати у Давос

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе планувала їхати у Давос та взяти участь в українському сніданку, який організує Фонд Пінчука, проте згодом відмовилася від цієї думки.

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

"Дійсно, збиралася їхати у Давос та брати участь в українському сніданку, який організує Фонд Пінчука. Рішення їхати було пов'язано з багатьма причинами. Перша і основна - якщо є майданчик високого рівня, де можна заявити про позицію України, треба його максимально використовувати. Друга - пов'язана з резонансною статтею у WSJ. Я, як і більшість українців, з тезами цієї статті не згодна", - написала вона.

Урядовець додала, що мала намір у Давосі ще раз чітко висловити свою позицію.

"Але згодом стало зрозуміло, що тези цього так званого "мирного плану" вже взяла на озброєння російська пропаганда. Вона намагається демонструвати, нібито частина української еліти готова відмовитися і від Криму з Донбасом, і від інтеграції в ЄС і НАТО заради примирення з агресором. Це робиться, щоб поставити під сумнів нашу єдність. І це все - напередодні можливої зустрічі Путіна і Трампа. Певно, щоб показати, що Україна такий варіант може розглядати і навіть погодитися на нього. Цю думку напевне підтримують симпатики Кремля на заході", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

На її думку, український сніданок може бути використаний для легітимізації цієї дискусії. "А тому сам факт моєї участі у ньому може виглядати як частина цього процесу. І найголовніше - за моїм відчуттям, переважна більшість українського громадянського суспільства не дає мені мандату на представлення позиції України саме на цьому заході. Після таких роздумів і вирішила відмовитися від поїздки", - підсумувала віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-