Тука каже, що списки Савченко не допоможуть полоненим

Тука каже, що списки Савченко не допоможуть полоненим

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко не мала оприлюднювати списки полонених українців на окупованих територіях, їхнім обміном повинні займатися українські спецслужби.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Я надто добре вивчав досвід І та ІІ чеченських війн і я чудово знаю, по-перше, наскільки це складно, по-друге - скільки навколо цього бруду та шахрайства. Іноді це перетворюється просто на торгівлю людьми... Я переконаний у тому, що цим повинні займатися виключно спецслужби", - наголосив Тука.

Саме тому він виступає проти ініціативи Савченко щодо публікації цих списків. Крім того, зазначив Тука, незрозуміло, у який саме спосіб нардеп може впливати на цей процес. "У неї немає жодних повноважень. Вона нікого не може ані затримати, ані звільнити. Це не її повноваження взагалі. Вона не Служба безпеки, не Міністерство внутрішніх справ", - підсумував політик. 

Як повідомлялося, 10 січня Савченко опублікувала списки українців, які знаходяться в полоні або вважаються зниклими безвісти на окупованій території Донбасу і в РФ, а також прізвища осіб, яких вимагають видати бойовики "ДНР" і "ЛНР". Пізніше вона заявила, що опубліковані нею списки полонених наразі є некоректними, дані уточнюватимуться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-