Суд скасував призначення керівника Укренерго, якого підозрюють у держзраді

Суд скасував призначення керівника Укренерго, якого підозрюють у держзраді

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Комітету з призначенням керівників особливо важливих підприємств, яким рекомендувалось призначити Сергія Зуєва головою ДП «НЕК «Укренерго». Зуєв має намір оскаржити рішення суду.

Про це написав на сторінці у Facebook сам Зуєв, оприлюднюючи копію судового рішення.

«Рішення Комітету із призначення керівників особливо важливих підприємств щодо мого призначення на посаду керівника НЕК "Укренерго" визнано протиправним та скасовано», - написав Зуєв.

Він зазначив, що подаватиме апеляцію.

«На жаль, реформи в Україні залишаються в більшій мірі на папері і телебаченні. Інтереси олігархів, до яких належить і наша влада, залишаються понад інтереси держави», - прокоментував рішення суду Зуєв.

Як повідомлялося, у травні 2016 року Зуєв виграв конкурс на заміщення посади голови Укренерго. Одночасно прокуратура Криму відкрила проти нього кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) і ст. 366 (службове підроблення). Його підозрюють в наданні допомоги у підривній діяльності проти України в Криму.

У жовтні Окружний адмінсуд Києва заборонив Кабінету міністрів узгоджувати кандидатуру Зуєва, а в грудні Київський апеляційний адмінсуд залишив це рішення чинним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-