Насіров розповів, що змінилося на одеській митниці після звільнення Марушевської

Насіров розповів, що змінилося на одеській митниці після звільнення Марушевської

Укрінформ
За результатами грудня 2016 року збори Одеської митниці зросли на 30%, майже на 411 мільйонів гривень. Фактично митники перерахували до бюджету 1 млрд 790 млн грн, забезпечивши понад план надходження до бюджету 411 млн грн. Така позитивна динаміка спостерігається після зміни керівництва митниці.

Про це повідомив голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час наради під головуванням Президента України в м.Одесі.

Крім того, у межах експерименту, за яким 50% суми перевиконаних щомісячних планових митних платежів відраховуються на розвиток інфраструктури регіону, додаткові надходження у грудні 2016 року становлять 204,8 млн грн, що більше, ніж за весь попередній період 2016 року.

Підбиваючи підсумки, голова ДФС зазначив, що перед фіскальною службою уряд ставив два головних і найважчих завдання - виконання дохідної частини бюджету, отримання додаткових надходжень до нього та одночасна необхідність створення сприятливих умов для ведення бізнесу, збільшення інвестиційної привабливості країни.

«У державі триває процес децентралізації, важливу роль починають відігравати для відповідних територій місцеві бюджети. І тут наші показники з надходження платежів до місцевих бюджетів значно зросли. Зростання платежів до місцевих бюджетів до 131,3 мільярда гривень дасть поштовх для розвитку регіонів», – зазначив голова ДФС.

За його словами, значно зросли надходження до місцевих бюджетів, які з початку року отримали 131,3 млрд грн. Одеська область отримала 8,9 млрд грн.

Між екс-очільницею Одеської митниці Юлією Марушевською та головою ДФС Романом Насіровим існував довготривалий конфлікт.

У грудні 2016 року після відставки керівника Одещини Міхаїла Саакашвілі Марушевська подала заяву про відставку, згодом переписавши її на заяву про звільнення за власним бажанням. Проте була звільнена за статтею. Згодом Насіров у коментарі для Reuters сказав, що підозрює 27-річну Юлію Марушевську в заниженні вартості товарів та інших порушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-