Бюджет Одеси торік зріс у 5 разів - Порошенко

Бюджет Одеси торік зріс у 5 разів - Порошенко

Укрінформ
Бюджет розвитку Одеси торік зріс у 5 разів, а бюджети місцевих територіальних громад збільшилися на 55%.

Про це глава держави сказав на представленні нового голови Одеської ОДА Максима Степанова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фінансування бюджетів місцевих територіальних громад збільшилося на 55%, а бюджет розвитку Одеси зріс у 5 разів. Хочу наголосити, що це не є досягнення місцевого самоврядування, це президентська програма децентралізації", - сказав Порошенко.

За його словами, в умовах війни держава віддала фінансовий ресурс, щоби місцева громада мала можливості для розвитку, причому без будь-якого втручання з центру. Міський голова будь-якої територіальної громади відтепер не їздить у Київ, щоб погоджувати видатки з бюджету - починаючи від будівництва доріг, до енергозбереження. І так робиться по всій країні, наголосив Президент.

Він зауважив, що державна підтримка за рахунок субвенцій на розвиток тільки 159 об'єднаних територіальних громад у 2016 році була збільшена на 1 млрд грн, 3 млрд грн цим же громадам виділено коштів з фонду регіонального розвитку, 1,9 млрд - субвенції на соціально-економічний розвиток.

Водночас якість роботи місцевої влади далеко не завжди відповідає очікуванням людей, констатував глава держави. Зокрема, за його словами, рівень роботи місцевої влади показала й нинішня негода.

На думку Президента, керівники на місцях мають бути ближче до людей і допомагати їм, а не займатися політикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-