Керівник Львівщини та генконсул Польщі засудили наругу над пам’ятником полякам

Керівник Львівщини та генконсул Польщі засудили наругу над пам’ятником полякам

Укрінформ
Керівник Львівщини Олег Синютка та Генеральний консул Республіки Польща у Львові Вєслав Мазур на спільній зустрічі засудили акт вандалізму, який стався у Гуті Пеняцькій Бродівського району, де зловмисники зруйнували меморіал жертвам  цивільного населення під час Другої світової війни.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Вєславом Мазуром. Сторони засудили акт вандалізму, який трапився в Гуті Пеняцькій (Бродівський район), де було зруйновано меморіал жертвам цивільного населення під час Другої світової війни», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Синютка назвав акт вандалізму провокацією, здійсненою для погіршення українсько-польських відносин особами, котрі підіграють російській агресії. Голова ОДА запевнив, що правоохоронні органи докладуть всіх зусиль, щоб розслідувати цей злочин та виявити його виконавців.

На місці злочину працює оперативно-слідча група. Окрім того, у Гуту Пеняцьку спільно виїхали представники Генерального консульства РП та Львівської ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, у селі Гута Пеняцька Бродівського району на Львівщині невідомі на різдвяні свята пошкодили пам'ятник полякам, убитим гітлерівцями у 1944 році, розмалювавши його синьо-жовтими і червоно-чорними барвами.

Інформацію про подію першим оприлюднило російське інформагентство Regnum, а також проросійські видання в Україні. Відео з місця злочину зловмисники оприлюднили у новоствореному профілі в YouTube.

Посольство Польщі в Україні у вівторок направило в МЗС України дипломатичну ноту з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-