У Лаврова не виключають можливість участі США в

У Лаврова не виключають можливість участі США в "нормандському форматі"

Укрінформ
У Москві вважають, що обговорювати можливе підключення США до "нормандського формату" можна після того, як прийде до влади нова американська адміністрація.

Про це заявив статс-секретар, заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін, повідомляє РІА Новости.

"Давайте почекаємо кінця січня, коли прийде нова адміністрація (США – ред.). Ми відкриті для взаємодії, про це сказав президент. Форми, значення, ритм - усе це підкаже реальне життя, яке почнеться вже після свят з приходом нової адміністрації", - заявив Карасін, відповідаючи на питання про те, як у РФ відносяться до підключення США до "нормандського формату".

Водночас він додав, що переговорів у "нормандському форматі" на рівні міністрів закордонних справ на початку року не планується.

"Поки йде інтенсивна телефонна робота по лінії помічників президентів. Вони там увесь час обмінюються якимись проектами, "дорожніми картами". Ми за цим уважно стежимо, частково беремо участь. Але якихось конкретних дат зустрічей поки що немає", - сказав Карасін.

Як повідомлялося, раніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи і перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко не виключила приєднання в 2017 році ще однієї сторони до переговорів у "нормандському форматі", учасниками яких зараз є Україна, Німеччина, Франція і Росія.

Фото: russia-insider.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-