США залишаються надійним партнером України - Порошенко

США залишаються надійним партнером України - Порошенко

Укрінформ
США залишаються надійним стратегічним партнером України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між державами, повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

"З моменту визнання незалежності України Сполучені Штати залишаються надійним та стратегічним партнером України як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій. А між двома державами закладено справжнє демократичне партнерство, у рамках якого США продовжують надавати неоціненну практичну допомогу у розбудові державних інститутів, громадянського суспільства, ринкової економіки та зміцненні безпеки нашої країни", - наголосив Порошенко.

За його словами, відмовившись від третього у світі ядерного арсеналу та великих обсягів звичайних озброєнь, а також від запасів високозбагаченого урану, Україна відіграє історичну роль в укріпленні глобальної стабільності та режиму нерозповсюдження ядерної зброї. "Це були непрості рішення, але Україна прийняла їх, покладаючись на запевнення та безпекові гарантії іноземних партнерів, у першу чергу США", - зазначив глава держави.

Він особливо подякував за незмінну двопартійну підтримку з боку Сполучених Штатів суверенітету і територіальної цілісності України у складні часи російської агресії, коли українська держава захищає ключові принципи свободи та демократії, які власне заклали фундамент успіху та сили американської народу.

Президент запевнив у твердій налаштованості України й надалі активно розвивати відносини стратегічного партнерства зі США, спрямовані на поглиблення всебічного конструктивного співробітництва у політичній, безпековій, економічній та гуманітарній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-