Сенатори США про плани на 2017: Час стримати Путіна

Сенатори США про плани на 2017: Час стримати Путіна

Укрінформ
Сенатори-республіканці Джон Маккейн та Ліндсі Грем, а також сенатор-демократ Еймі Клобучар після візиту в Україну вирушили до Грузії, де 1 січня заявили, що домагатимуться від Конгресу ухвалення більш жорстких санкцій щодо Росії і її президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ми сподіваємося зробити 2017-й роком відповідальності за злочини. Час стримати Путіна. Настав час для нових санкцій, що тяжко вдарять по ньому персонально, так і по енергетиці Росії і банківському сектору", - сказав у Тбілісі сенатор-республіканець від Південної Кароліни Ліндсі Грем.

Грем разом з Джоном Маккейном (сенатор-республіканець від штату Арізона) та Еймі Клобучар (сенатор-демократ від штату Міннесота) прибули з дводенним візитом до Тбілісі для участі в засіданні Грузія-НАТО.

"Ми наполегливо закликаємо наших колег ухвалити більш значущі та жорсткі санкції проти Росії через її хакерський напад на Сполучені Штати", – сказав Джон Маккейн, додавши, що існують "очевидні докази" втручання саме Росії у електронні ресурси Демократичної партії США.

Сенатори відвідали село Хурвалеті на адміністративній межі поблизу контрольованого російськими військами регіону Південна Осетія.

"Нині дуже складні і важкі часи. Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб підтримати повну незалежність, свободу і територіальну цілісність Грузії", - сказав Маккейн.

Американські сенатори також планують зустрітися з прем’єр-міністром Грузії Георгі Квірікашвілі та президентом Георгі Маргвелашвілі 2 січня, відвідати навчальний центр НАТО у Крцаніси.

Грем сказав, що троє сенаторів після повернення розкажуть Конгресу і всім іншим, "що Росія зробила Прибалтиці і що робить в Україні".

Американські сенатори Джон Маккейн, Ліндсі Грем та Еймі Клобучар прибули в Україну 30 грудня. Того ж дня Маккейн і Грем, які активно виступають на захист України та закликають виконавчу владу США надати Києву летальну зброю для протидії агресії Росії, отримали державні нагороди "за вагомий персональний внесок у зміцнення відносин між Україною та США". Наступного дня троє сенаторів разом з Петром Порошенком вітали українських військових у командному пункті в районі села Широкине під Маріуполем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-