Українці на виборах провели б у Раду 8 партій

Українці на виборах провели б у Раду 8 партій

Опитування
Укрінформ
Якби вибори до Верховної Ради проводилися найближчої неділі, то найбільша кількість виборців проголосувала б за партію «Блок Петра Порошенка-«Солідарність» та за Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина».

Про це заявив керівник соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко під час презентації опитування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Умовно перше місце розділили б «Блок Петра Порошенка-«Солідарність» та об'єднання «Батьківщина», за які проголосували б 9,9% і 11% серед тих, хто має намір взяти участь у виборах», - сказав Биченко.

Також, за його словами, «Опозиційний блок» отримав би 9%, об'єднання «Самопоміч» - 7,6%, Радикальна партія Ляшка - 7,8%.

Серед непарламентських партій шанси пройти до парламенту мали б політична партія «За життя!» Вадима Рабиновича - 5,7%, «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка - 5,4% і, можливо, політична партія «Хвиля» Міхеїла Саакашвілі - 4,7%.

При цьому експерт наголосив, що проведення виборів - «це досить гіпотетична і умовна ситуація, швидше, медійна».

Опитування проводили Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 16 по 20 грудня 2016 року в усіх регіонах України, за винятком Криму і окупованих територій Донбасу. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Похибка не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-