Спроби Росії скасувати санкції свідчать про їх дієвість – експерт

Спроби Росії скасувати санкції свідчать про їх дієвість – експерт

Укрінформ
Намагання Росії скасувати міжнародні санкції на тлі пропагандистських заяв, що вони не мають ефекту, свідчить про дієвість запроваджених Заходом обмежувальних заходів.

Таку думку під час онлайн дискусії на проекті DEBATES.EU щодо продовження санкцій проти Росії висловив політичний експерт і правозахисник Роберт ван Ворен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Той факт, що Росія прагне скасування санкцій, але одночасно наголошує, що вони не мають ефекту, свідчить, що вона загнала себе у пастку власної пропаганди. Якщо санкції не мають ефекту, чому вони тоді так турбуються? Насправді, вони є ефективними і доволі ефективними", - наголосив експерт.

Ворен зазначив, що в умовах дії обмежувальних заходів оточення Путіна незадоволене, адже не може витрачати накопичені мільярди.

З іншого боку, вважає експерт, Кремль не визнає болючого ефекту санкцій, адже це би означало поразку.

"Отже, я переконаний, продовження санкцій є логічним кроком, але західні політики не хочуть тримати їх постійно, і Путін розраховує на це", - сказав голландський експерт.

Учасники дебатів також обговорили ситуацію навколо антиросійських санкцій США після початку повноважень обраного Президента Дональда Трампа.

"США можуть схвалити анексію Криму, проведену у стилі Гітлера… Якщо це буде зроблено, то стане наругою над жертовністю багатьох американців заради звільнення Європи", - заявив у свою чергу британський експерт і науковець Стів Комарницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-