Посол ФРН: 2017 може стати неспокійним для України, хоча про апокаліпсис не йдеться

Посол ФРН: 2017 може стати неспокійним для України, хоча про апокаліпсис не йдеться

Укрінформ
Через політичні зміни у світі наступний рік може стати не дуже спокійним і позитивним для України, хоча про апокаліпсис не йдеться.

Таку думку висловив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель під час презентації дослідження "Аудит зовнішньої політики", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми входимо в новий рік, який принесе зміни в адміністрацію США, вибори в різних країнах, у тому числі у Німеччині, і ми не можемо бути впевнені, що 2017 рік буде спокійним і абсолютно позитивним для України в зовнішній політиці. Звісно, апокаліпсис не насувається, але, з іншого боку, будьмо реалістами - є питання, на які ми не можемо дати однозначної відповіді", - сказав Райхель.

Він додав, що слід також чесно визнати: на Заході є втома, або коректніше буде сказати - фрустрація від України, хоча такі самі відчуття існують і всередині самої України.

"Є помилки людей у сприйнятті України - це треба визнати, але не слід вдавати, що це ніяк не пов'язано з тим, що люди відчувають тут, в Україні. Ця втома або фрустрація стосується різних речей - і процесу внутрішніх реформ, і, будьмо чесними, відсутності прогресу в рамках Мінського формату і Тристоронній контактній групі, і частково фрустрація пов'язана з ситуацією в Україні", - констатував посол.

На його думку, аби побороти такі настрої, Україні слід довести, що її критики помиляються.

"Той факт, що бюджет був ухвалений так безпрецедентно рано або цілком вчасно - це хороший приклад того, що я маю на увазі, коли раджу довести критикам, що вони помиляються. Звичайно, є багато інших можливостей, де можна це показати, і я б порадив так і робити. Я думаю, ви побачите, що сприйняття України зрештою зміниться, хоча, звісно для цього буде потрібен час", - резюмував Райхель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-