Міжнародний аудит визначить шлях реформування української науки - Кириленко

Міжнародний аудит визначить шлях реформування української науки - Кириленко

Укрінформ
Висновки міжнародного аудиту української системи досліджень та інновацій стануть основою дорожньої карти для реформування вітчизняної науки.

Про це під час презентації результатів європейського аудиту науково-інноваційної сфери заявив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, повідомляє Урядовий портал.

«Міжнародний аудит закладає підвалини наукових успіхів нашої країни у майбутньому. Його висновки будуть основою для дорожньої карти реформування української науки. Взаємодія українських вчених з європейськими є важливою складовою для входження української науки до єдиного європейського дослідницького простору», - сказав Кириленко.

Урядовець також зазначив, що важливою для України є участь у рамковій програмі ЄС «Горизонт-2020»  з фінансування науки та інновацій. За його словами, той факт, що цьогоріч в рамках програми було ухвалено 61 рішення, за яким українські вчені отримають 11,5 млн євро - «хороший початок для розвитку  вітчизняної науки».

Крім того, у ході зустрічі віце-прем'єр-міністра з генеральним директором Генерального директорату з досліджень та інновацій Єврокомісії Робертом-Яном Смітсом, який також був присутній на презентації, сторони обговорили стан та перспективи розвитку науково-інноваційної системи України, реформування наукових установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-