Чолій: Для збереження санкцій проти Росії треба переконати Німеччину

Чолій: Для збереження санкцій проти Росії треба переконати Німеччину

Укрінформ
Українці за кордоном мають донести до лідерів зарубіжних держав думку про те, що події в Україні є світовою кризою. Зокрема, дуже важливо переконати в цьому Німеччину, адже ця держава має застосувати свій вплив, щоб зберегти санкції проти Росії.

Про це президент Світового Конгресу Українців (СКУ) Євген Чолій розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Те, що відбувається в Україні, не є виключно українсько-російською проблемою, а є світовою кризою. Ми хочемо в цьому переконати якнайбільше головних гравців у міжнародній спільноті, починаючи, очевидно, з Німеччини", - сказала Чолій.

Він перебував у Берліні, де взяв участь у Других звітно-виборчих зборах Об'єднання українських організацій у Німеччині, що є крайовою центральною репрезентацією СКУ в Німеччині, зустрівся з високопосадовцями у відомстві канцлера ФРН, у МЗС, із членами Бундестагу з різних партій.

На думку Чолія, вже вдалося переконати міжнародне співтовариство, що конфлікт в Україні не є внутрішнім. І коли міжнародна спільнота усвідомить, що він не є українсько-російським, "ми позбудемося елементів "української втоми" та того твердження, що санкції шкодять західному бізнесу".

"Люди зрозуміють, що, дійсно, є загроза для них та їхніх дітей і онуків, а також те, що можна або дешевим коштом стримати імперські амбіції Росії на кордонах України, або потім платити набагато вищу ціну".

Дуже важливим він вважає переконати в цьому саме Німеччину, адже ця держава зараз повинна застосувати свій вплив, щоб зберегти санкції проти Російської Федерації, поки вона не виконає Мінські домовленості та не деокупує Крим.

За словами Чолія, завданням СКУ та організацій у країнах, є також "дати відчути, що Україна змінюється", представити уже проведені в країні важливі реформи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-