Рада VIII зареєструвала рекордну кількість законопроектів - КВУ

Рада VIII зареєструвала рекордну кількість законопроектів - КВУ

Укрінформ
За час роботи Верховної Ради восьмого скликання зареєстровано найбільше законопроектів в історії українського парламентаризму - понад 4,5 тисячі.

Про це заявив генеральний директор ВГО “Комітет виборців України” Олексій Кошель на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо проаналізувати роботу парламенту за цей рік, то, перш за все, за весь період роботи Верховної Ради 8 скликання було зареєстровано рекордну в історії українського парламентаризму кількість законопроектів. За два роки було зареєстровано 4600 законопроектів”, - сказав Кошель.

Він додав, що така кількість законопроектів не означає їх якість і до того ж ускладнює роботу ВР, оскільки на парламентські комітети лягає велике навантаження. "Якщо подивитися на кількість днів пленарних засідань і на результативність роботи парламенту, то ми можемо говорити про те, що 4600 законопроектів - ця цифра нереальна до розгляду на пленарних засіданнях. У такому разі парламент повинен розглядати 37 законопроектів щодня, або кожних 12 хвилин своєї роботи", - зауважив Кошель.

За його словами, якщо порівнювати кількість зареєстрованих законопроектів з парламентами попередніх скликань, то, приміром, за 4 роки роботи ВР 3-го кликання їх було зареєстровано 3600, 4-го скликання - 2400, 5-го скликання - 1600, 6-го скликання - 2500, а у ВР 7-го скликання за майже 2 роки було зареєстровано 3900 законопроектів.

“Тобто ми, на превеликий жаль, побили сумний рекорд за кількістю законопроектів, що не означає автоматично підвищення якості роботи Верховної Ради”, - зауважив керівник КВУ.

На його переконання, наразі необхідно внести зміни до чинного законодавства щодо механізму законодавчої роботи, зокрема, змінити підхід до суб’єкта законодавчої ініціативи - ним мають бути лише народні депутати чисельністю не менше, ніж найменша парламентська фракція.

“Це не дозволить депутату реєструвати законопроект виключно з метою самопіару”, - наголосив Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-