Чубаров: не можна ні про що домовлятися за рахунок Криму і кримчан

Чубаров: не можна ні про що домовлятися за рахунок Криму і кримчан

Укрінформ
Загальнообласна акція "Мій Крим", яка відбулася в Чернігові, це - "бальзам на душі жителів Кримського півострова" і застереження політикам, які вважають, що за рахунок Криму можна буде про щось домовитись.

Таку думку у неділю у Чернігові висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про цю акцію розповість наш кримськотатарський канал АТР, і це буде бальзамом на душі багатьох жителів Криму. І якщо досі хтось із них не знав, де знаходиться Чернігів, то тепер вони шукатимуть його на карті й казатимуть: ось там нас підтримали. Це - суперважливо", - наголосив Чубаров.

Відзначив він і важливість самої назви "Мій Крим", яка засвідчує нерозривність зв'язків материкової частини України з Кримським півостровом. "Оце "мій Крим" закриває дорогу тим, хто думає, що за рахунок Криму і кримчан можна буде про щось домовитись. Що можна буде знайти компроміс, поступившись своєю територією", - сказав голова Меджлісу.

Він підкреслив, що кримчани, які зараз вимушені перебувати за межами своєї рідної землі, живуть надією, і акції, подібні чернігівській, вкрай їм потрібні.

Як повідомляло агентство, акція "Мій Крим" триває в містах і селах Чернігівщини з 16 по 21 грудня. У Чернігові в кінокультурному центрі з патріотичного виховання дітей та молоді вона відкрилася в неділю. Її програму склали виставки фотографій, дитячих малюнків та картин чернігівських художників на кримську тематику, демонстрація художнього фільму "Хайтарма" та документальної стрічки про діяльність Державного навчально-випробувального центру Збройних сил України, передислокованого до Чернігова з Феодосії, виступи митців та творчих колективів національно-культурних центрів та кримської громади області.

Головною метою акції є вияв солідарності з народами, які проживають на території окупованого Криму, демонстрація єдності з Кримом як невід'ємною частиною держави Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-