Візиту прем'єра Франції до Москви наступного тижня не буде - Фейгін

Візиту прем'єра Франції до Москви наступного тижня не буде - Фейгін

Ексклюзив
Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат неправомірно затриманого у Москві кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка, повідомив, що візит Прем'єр-міністра Франції, який передбачався наступного тижня в РФ, не відбудеться.

Про це він сказав кореспондентові Укрінформу.

"Зустрічався з політичним секретарем посольства Франції у Москві. Прояснив офіційно ситуацію з запланованим приїздом Прем'єр-міністра Франції до Москви у середу 21 грудня. Візит був в плані Мануеля Вальса. Проте той 6 грудня пішов у відставку у зв'язку з участю у президентських виборах. У планах нового прем'єра Бернара Казнєва візиту до Москви у цей час немає", - сказав Фейгін.

Він також нагадав, що 22 грудня у четвер відбудеться велика прес-конференція президента РФ Володимира Путіна, і знову закликав журналістів ставити питання про Романа Сущенка.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-