Касько: Політики в Україні мовчать, бо самі збагачувались при Януковичу

Касько: Політики в Україні мовчать, бо самі збагачувались при Януковичу

Укрінформ
Українські посадовці відмовляються свідчити проти Януковича, бо самі нещодавно були частиною його тіньових схем.

На цьому в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK наголосив екс-заступник генерального прокурора Віталій Касько, коментуючи заяву спеціального агента Федерального бюро розслідувань США Карен Грінвей про те, що українські політики не хочуть свідчити проти Януковича.

«Дуже багато тих посадовців, котрі залишились в Україні, теж певним чином було задіяні у схемах Януковича. Якщо вони говоритимуть правду, то вони теж стануть частиною цього кримінального процесу, зокрема, й у статусі обвинувачених», - певен правник.

За його словами, правоохоронцям, зокрема, із Федерального бюро розслідувань США, слід шукати індивідуальний підхід до кожного окремого фігуранта.

«Розслідування має бути всеохопним. Ті з фігурантів, яким можна запропонувати піти на угоду зі слідством, тоді вони набудуть статусу так званих колаборантів, в обмін на пом'якшення обвинувачення. Вони дадуть правдиві свідчення, натомість отримають легше покарання ніж ті, хто був організатором. Потрібно шукати індивідуальний підхід», - наголосив Віталій Касько.

Нагадаємо, спеціальний агент ФБР США Карен Грінвей, яка протягом 18 місяців розслідує справу щодо повернення виведених з України грошей, заявила, що українські політики не хочуть розповідати, як працювали схеми Януковича.

«Ми працюємо, ми розраховуємо і на вашу співпрацю, нам потрібні документи, нам потрібні свідки. Наголошу, що найбільша проблема в справі Януковича - це свідки, ніхто не готовий дати показання. І сказати, що "так, я був присутній, коли формувалася ця схема"», - зазначила агент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-