Кремль діє за однією схемою і в Україні, і в Молдові, і в Грузії - міністр оборони РМ

Кремль діє за однією схемою і в Україні, і в Молдові, і в Грузії - міністр оборони РМ

Укрінформ
Сценарій дестабілізації ситуації на сході України, у Грузії і в Молдові один, і автор цього сценарію сидить у Кремлі.

Про це глава Міністерства оборони Молдови Анатол Шалару заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Сценарій тут один - на сході України, в Грузії, в Молдові. Скрізь один сценарій, тому що автор - один. Автор сидить у Кремлі. Ось зараз вони хочуть перекинути на нашу економіку всі проблеми Придністров'я, щоб ми взяли на себе зобов'язання фінансувати, щоб економічно підтримати Придністров'я, а політичний контроль залишився за Москвою. Цього ж вони хочуть і у вас: щоби Україна платила пенсії, зарплати, давала воду, газ, електрику і так далі, а політичний контроль здійснювали з Москви", - зазначив Шалару.

За його словами, у Росії виникли проблеми з грошима: "Адже війна в Сирії дорого коштує, й інші війни, і Крим треба утримувати, і ці республіки, які нічого не виробляють. Це великі витрати, тим більше зараз, коли така економічна криза в Росії у зв'язку зі зниженням цін на енергоресурси".

Шалару також зазначив: якби Україна у 2014 році мала таку армію, як сьогодні, то окупації Криму і Донбасу Росією можна було б запобігти. Але чи був сенс опиратися російським військам на той час - складно сказати.

"І тим більше, я вважаю, що Янукович теж був частиною плану Росії і частиною цієї гібридної війни з дестабілізації ситуації в Україні. Коли всі спецслужби були під контролем Росії, коли в армії було дуже багато шпигунів, інформаторів. Зараз українська армія, я думаю, змогла б виконати це завдання на "відмінно". А тоді - я не беруся судити", - наголосив міністр оборони Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-