Байєра турбують заяви російської делегації щодо України

Байєра турбують заяви російської делегації щодо України

Укрінформ
Представник США в ОБСЄ посол Деніел Байєр висловив стурбованість заявами російської делегації щодо України на Постійній раді організації у Відні. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я насправді хотів би відповісти не безпосередньо нашому високопоставленому російському колезі, а швидше, вказати іншим моїм шановним колегам за цим столом - просто звернути увагу на той останній момент, що ми почули від російської делегації сьогодні вранці: що всі, хто зацікавлений у діалозі, повинен прийняти фальшиве твердження, що Крим є частиною Росії", - зазначив Байєр.

Він назвав такого типу заяву росіян "погрозою, яка вимагає підписання чогось, що йде врозріз з нормами міжнародного права", назвавши її контрпродуктивною.

"Я просто хотів би нагадати всім, минулого тижня ми почули від міністра закордонних справ Лаврова, що він був зацікавлений у діалозі, та радив нам пом'якшити наш тон – підбити підсумки", - зазначив Байєр. А сьогодні, продовжив дипломат, всі в ОБСЄ почули від російської делегації заяву з такими термінами, як "київський режим".

"Чи можете ви собі уявити, як російська делегація реагуватиме, якщо б ми говорили "Московська хунта"? Не було би неточним формулювання "кремлівський кліка клептократів", але ви можете собі уявити, що Росія Федерація сказала би на це?" - заявив представник США.

Він також звернувся до формулювань делегації РФ, яка звинуватила деякі країни в ОБСЄ в тому, що вони мають "небезпечне психічне захворювання – русофобію, недугу, яку можна вилікувати... якщо це не надто пізно".

"Ніхто в цій залі не має небезпечного психічного захворювання русофобії. Є багато людей тут, які мають розумні побоювання: побоювання у зв'язку з поведінкою Росії, її діями, що мали величезні людські наслідки, а також нашу прихильність до побудови європейського безпекового середовища та міжнародної системи, заснованої на правилах, які захищають гідність усіх людей. Це не фобія. Це справжня стурбованість поведінкою Росії", - підкреслив американський високопоставлений дипломат.

Фотo:  Flickr/U.S. Eric Bridiers

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-